UGO

Odkaz: https://www.ugo.cz/

Krátké představení:

Marek Farník se společně s manželkou Katkou vrací z cest po Austrálii, kde okusili studentský i pracovní život. Hlavně jim uhranula jednoduchost tamního zdravého stravování: čerstvé drinky plné vitamínů kdekoliv a kdykoliv. Po návratu zakládají firmu s myšlenkou, že budou i v Čechách provozovat podobné juice bary plné vitamínů a dobré nálady. Farníkovi v Ostravě v OC Futurum otevírají první UGO juice bar. Futurum je tehdy populární nákupní centrum a zákazníci jsou z čerstvých šťáv nadšení. Kombinace chutí jsou výsledkem dlouhých porad a ochutnávek s rodinou a přáteli. UGO poprvé odvážně vyráží za hranice Ostravy. Takřka najednou otevírá dvě nové provozovny v plzeňských nákupních centrech Olympie a Plaza a třetí v centru Bondy v Mladé Boleslavi. Když se natočil první kornoutek jahodovo-malinové zmrzliny, bylo jasné, že se zrodil hit. Geniální zmrzka ze 100% čerstvé ovocné šťávy, bez laktózy, bez konzervantů i umělých barviv je v létě garancí nejlepšího osvěžení. Tři roky od založení otevírá UGO první pražský Freshbar v obchodním domě Palladium. Chodit na zdravý drink patří k dobrému tónu: podle zpráv z internetových vyhledávačů Češi stále více času věnují péči o tělo a duši: největšími skokany ve vyhledávání jsou oblasti „zdraví a fitness“. Parta UGO Fandů se rozrůstá, zákazníci si čerstvé šťávy a smoothies pochvalují tak, že je to slyšet až na Slovensko. V Košicích se otevírá první slovenský Freshbar a je to i první veliká změna ve vývoji firmy: práva na podnikání si pronajímá první franšízant. Když ji miluješ, není co řešit. Po roce jednání se značka UGO stává součástí tradiční české společnosti Kofola. V moravskoslezském Krnově poprvé sjíždí z linky šťáva upravená unikátní technologií paskalizace, kdy za použití vysokého tlaku nedochází ke ztrátě vitamínů a minerálů. Lahvičky se nejprve prodávají jen ve freshbarech, ale už pár týdnů na to jsou na pultech maloobchodů. Skuteční pamětníci si vzpomenou na síť zdravého občerstvení, která měla v logu rozvernou opičku. Mlsně se díky novým provozovnám rozjela i UGO síť a přibylo několik nových poboček. UGO také dostalo zbrusu novou tvář a světlo světa spatřily i první UGO(VY) Salaterie. Brno je zlatá loď, do UGO Salaterie v Brně choď! Otevírá se první UGO Salaterie v moravské metropoli a zákazníci si nejvíce objednávají vynikající koktejl kombinující borůvky, maliny, ananas a jahody. Na podzim se zrodil hit: zbrusu nový devítidenní program Očista, který si okamžitě získal řadu skalních fanoušků. Cestování dostalo šťávu a šmak. UGO koupilo výrobnu balených salátů Titbit v pražských Nových Butovicích a rozšířilo sortiment balených salátů prodávaných v supermarketech na benzinových pumpách nebo ve vlacích. Mít všude s sebou zdravou svačinku se stalo rázem snazší. Změna ale nastala i UGO Salateriích - k porcelánovým talířům, na které se servírovala jídla, přibyly i sklenice. Dost bylo plastu! Prostory v Nových Butovicích už nedostačují, výroba se stěhuje za Prahu, do středočeských Jažlovic, kde sortiment balených salátů nachází prvotřídní zázemí. Pandemie koronaviru sice uzavřela většinu UGO poboček na dlouhé měsíce, ale nezastavila nás, abychom s fanfárami zahájili provoz v dlouho chystané největší UGO Salaterii na Václavském náměstí v Praze. Výstavní skříň zdraví má dokonce uvnitř vzrostlý strom! V roce pandemie jsme spustili vlastní rozvoz jídla UGO-rozvoz.cz, podařilo se nám to v rekordním čase a pokračovalo se dál: UGO nastavilo spolupráci s dalšími portály na donášku jídla až do domu. Po celou dobu pandemie UGO pravidelně zásobuje vitamíny zdravotníky a investovalo čtvrt milionu korun na podporu zdraví nejvíce ohrožených seniorů ve spolupráci s charitativními organizacemi v celé zemi.